Grilované bravčové steaky
2018-03-20- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilované bravčové steaky
Ingrediencie
- 750 g na steaky pokrájanej bravčovej krkovičky
- 2 lyžica medu
- 2 lyžica kremžskej horčice
- čerstvý alebo sušený rozmarín
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- mletý koriander
- 2 ks mrkvy
- 1 ks cuketu
- 10 ks šampiňónov
- 20 ks hrachových strukov
- 2 ks jarné cibuľky alebo červenú cibuľu
- papriku
- baklažán
- sójové klíčky
- čerstvý zázvor
- sójovú omáčku
- biele víno
Postup
Krok 1
Plátky bravčovej krkovičky osolíme a okoreníme. Položíme ich na grilovaciu platňu a sprudka z oboch strán opečieme. Z horčice, medu, rozmarínu pripravíme marinádu, ktorou potrieme plátky mäsa. Mäso preložíme na mriežku nad rozpálenými uhlíkmi z tvrdého dreva a krátko dogrilujeme.
Krok 2
Zeleninu nakrájame na rovnomerné plátky. Z alobalu vytvoríme vrecká, do ktorých zeleninu vložíme. Ochutíme sójovou omáčkou, bielym vínom a vrecká dôkladne uzatvoríme. Položíme na mriežku grilu a grilujeme pokým sa balíček nenafúkne (zelenina by mala ostať chrumkavá). Pozor pri otváraní vrecka so zeleninou – je v ňom veľmi horúca para.