Ručne nakladaný syr
2013-06-16- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 150 g syru s modrou plesňou, 150 g tvrdého syru Eidam, 150 g balkánskeho syru (Feta), 150 g suru s bielou plesňou (Camembert), 6 strúčikov cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, 150 g olív, 1 lyžičku celého čierneho korenia, 1 lyžičku celého zeleného korenia, niekoľko zrniečok celého nového korenia, 3 bobkové listy, 1 vetvičku tymianu, 1 čerstvý feferón, olivový olej.
Postup
Krok 1
Všetky syry pokrájame na približne rovnako veľké kocky (približne s hranou 1,5 cm). Zmiešame ich a vrstvíme do pohára, pričom ich prekladáme korením, prekrojenými strúčikmi cesnaku, nahrubo pokrájanou cibuľou, olivami, tymianom, bobkovými listami a pokrájaným feferónom. Všetko zalejeme olivovým olejom a dobre uzatvoríme. Odložíme do chladničky na dva až tri týždne.