Zemiakovo hubové karbonátky
2013-09-14- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 40 g sušených húb, 3 cibule, 2 lyžice rastlinného oleja, 2 vajcia, 5 lyžíc hrubej múky, pažítku, mlieko, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a postrúhame. Sušené huby zalejeme teplou vodou a necháme asi 20 minúť mäknúť. Potom ich privedieme do varu a desať minút varíme. Scedíme ich, nadrobno nasekáme a pridáme k nastrúhaným zemiakom. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame a osmažíme ju na oleji. Spolu s olejom pridáme k zemiakom. Pridáme jedno vajce, lyžičku soli, mleté čierne korenie a približne tri lyžice hrubej múky. Vymiešame cesto. Ak je riedke, pridáme ešte ďalšiu múku. Do cesta primiešame nadrobno nasekanú pažítku. Z cesta tvarujeme karbonátky, obalíme ich v hladkej múke, v rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke. Vypražíme ich v horúcom oleji z oboch strán.