Delenie zemiakov na varné typy

2016-04-22

Popis

Základné rozdelenie: lojovité, polomúčnaté, múčnaté, veľmi múčnaté.

Ingrediencie

Postup

Krok 1

Varný typ A : zemiaky pevné, lojovité, jemnej až stredne jemnej štruktúry, nerozváravé, veľmi slabo až slabo múčnaté, priemerne vlhké, vhodné na prípravu šalátov alebo ako samostatná príloha jedla.

Krok 2

Varný typ B : zemiaky polopevné, polomúčnaté jemnej až hrubšej štruktúry, primerane vlhké až suchšie, vhodné ako samostatná príloha jedla.

Krok 3

Varný typ C: zemiaky múčnaté, stredne rozváravé, polohrubej štruktúry, stredne vlhké až suché, vhodné ako príloha jedla alebo ako surovina na výrobu výrobkov zo zemiakov, ako kaša, zemiakové cesto a pod.

Krok 4

Varný typ D: zemiaky silne múčnaté, silne rozváravé, hrubej štruktúry, vhodné len ako surovina na výrobu výrobkov zo zemiakov, ako sú kaša, zemiakové cesto a pod.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 878
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

879

Podobné recepty:
  • Rady pre modelky (a politikov)

    Rady pre modelky (a politikov)

  • Pivné cestíčko

    Pivné cestíčko

  • Palmarin

    Palmarin

kuk