Jablkovo karamelové guľky

2015-09-29
  • Jablkovo karamelové guľky

Ingrediencie

  • 100 g masla, 300 g hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 lyžičku mletej škorice, 200 g krupicového cukru, 3 jablká, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 3 vajcia, 1 dl plnotučného mlieka. Na krém: 175 g masla, 225 g práškového cukru. Na polevu: 160 g biely cukor krupica, 2 dl šľahačka, 1 lyžička vanilkového extraktu. Drobnú farebnú cukrovú posýpku.

Postup

Krok 1

Múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme, pridáme mletú škoricu, cukor, nahrubo postrúhané jablká, mierne vyžmýkané, citrónovú šťavu, vajcia, zmäknuté maslo, mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré nalejeme do maslom vymastenej tortovej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme 35 až 40 minút. Krém: zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom, postupne pridávame práškový cukor. Do krému pridáme rozdrobenú „tortu“ a zľahka zmiešame. Z hmoty tvarujeme guľky vo veľkosti väčších orechov. Pri tvarovaní ich príliš nestáčame, aby zostali nadýchané. Guľky ukladáme na plech a odložíme ich na hodinu do chladničky stuhnúť. Poleva: do hrnca dáme trochu vody a krupicový cukor. Pri nízkej teplote cukor za stáleho miešania rozpustíme. Teplotu zvýšime a necháme skaramelizovať. Pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Odstavíme z ohňa. Do vychladnutých guliek napicháme tyčinky, namočíme do karamelu a obalíme celé, alebo iba čiastočne, v ozdobnej posýpke. Ukladáme ich na mriežku a odložíme do chladničky stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1054
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1055

Podobné recepty:
  • Kávová maškrta

    Kávová maškrta

  • Marhuľová žemľovka

    Marhuľová žemľovka

  • Škoricové slimáky z kysnutého cesta

    Škoricové slimáky z kysnutého cesta