Hubový koláč (tarta)

2016-03-18
  • Hubový koláč (tarta)

Popis

Tradičný francúzsky recept na slaný koláč, pre milovníkov húb.Určite stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • soľ
  • 100 g masla
  • 4 ks vajcia
  • 400 g zmesi húb
  • 2 ks jarné cibuľky
  • 1 vetvička tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica oleja
  • mleté čierne korenie
  • 3 lyžica crème fraîche (krém freš)
  • 200 g syra.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s lyžičkou soli. Pridáme studené postrúhané maslo, ktoré počas strúhania neustále obaľujeme v múke. Prstami rozmiešame, akoby sme tvorili mrvance. Pridáme vajce, 2 dl vody a vymiesime cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na hodinu. Studené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy. Plát prenesiem do maslom vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy tak, aby bolo pokryté dno aj vnútorné, bočné strany formy. Dno zaťažíme strukovinami a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút. Na panvici zahrejeme olej. Na oleji speníme nadrobno pokrájané jarné cibuľky, pridáme očistené huby pokrájame na kocky, lístky tymianu a prelisovaný cesnak. Za stáleho miešanie smažíme asi 3 minúty. Podlejeme tromi lyžicami vriacej vody, premiešame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 15 minút. Dbáme, aby sa tekutina odparila. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na prepečené cesto vo forme vylejeme zmes crème fraîche (krém freš) a troch vajec. Navrstvíme udusené huby a navrch poukladáme tenké plátky syra. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút, resp. až syr získa svetlohnedú farbu. Krájame a podávame až po vychladnutí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3367
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3368

Podobné recepty:
  • Čokoládová roláda I

    Čokoládová roláda I

  • Torta Katky Brichtovej

    Torta Katky Brichtovej

  • Ovocný závin (štrúdľa)

    Ovocný závin (štrúdľa)

kuk