Vrchárska kapustnica

2018-03-10
  • Vrchárska kapustnica

Popis

Údené bravčové koleno, klobása, kapusta to je dobrá vrchárska kapustnica.

Ingrediencie

  • 1 kus údeného bravčového kolienka (predné
  • asi 350 g)
  • bravčovú klobásu
  • 400 g kyslej kapusty
  • 15 g sušených húb
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 3 cibule
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 lyžicu sladkej papriky
  • 1/2 lyžice štipľavej papriky
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu maďarskej zmesi Erős Pista (nemusí byť).

Postup

Krok 1

Koleno varíme v hrnci do polomäkka, pridáme kapustu, huby a cesnak a dovaríme. Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme maďarskú zmes Eres Pista, mletú papriku a len zamiešame aby paprika nezhorkla. Uvarené kolienko vyberieme, mäso oberieme a nakrájame na kocky. Spenenú cibuľu s paprikou a pokrájané mäso vrátime do hrnca a chvíľu povaríme, hotovú polievku dochutíme. Do porcie polievky môžeme pridať lyžicu kyslej smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1320
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1321

Podobné recepty:
  • Jelení vývar s knedličkami

    Jelení vývar s knedličkami

  • Vianočná hríbovica

    Vianočná hríbovica

  • Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč