Zelerová príloha ku kurčaťu

2014-04-10

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 stredne veľkú mrkvu, 1 veľkú paradajku, 500 g stopkového zeleru, soľ, 1 dl bieleho vína, 2 dl kuracieho vývaru.

Postup

Krok 1

V panvici na olivovým olejom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku. Pridáme na tenké kolieska pokrájanú mrkvu a premiešame. Po chvíle smaženia pridáme pokrájanú paradajku. Stonky stopkového zeleru (sedano) ošúpeme rýchloškrabkou. Pokrájame ich na päť centimetrov dlhé kúsky a tie ešte pozdĺžne na polovice. Pridáme do panvice, osolíme, premiešame a podlejeme decilitrom bieleho vína. Chvíľu miešame a necháme alkohol odpariť. Podlejeme dvomi decilitrami kuracieho vývaru. Po zovretí prikryjeme, stlmíme oheň a dusíme asi 30 minút. Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 632
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

633

Podobné recepty:
  • Zdravá chrenová omáčka

    Zdravá chrenová omáčka

  • Ryža hrášková

    Ryža hrášková

  • Orechové buchty

    Orechové buchty

kuk