Zelerová príloha ku kurčaťu
2014-04-10- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 stredne veľkú mrkvu, 1 veľkú paradajku, 500 g stopkového zeleru, soľ, 1 dl bieleho vína, 2 dl kuracieho vývaru.
Postup
Krok 1
V panvici na olivovým olejom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku. Pridáme na tenké kolieska pokrájanú mrkvu a premiešame. Po chvíle smaženia pridáme pokrájanú paradajku. Stonky stopkového zeleru (sedano) ošúpeme rýchloškrabkou. Pokrájame ich na päť centimetrov dlhé kúsky a tie ešte pozdĺžne na polovice. Pridáme do panvice, osolíme, premiešame a podlejeme decilitrom bieleho vína. Chvíľu miešame a necháme alkohol odpariť. Podlejeme dvomi decilitrami kuracieho vývaru. Po zovretí prikryjeme, stlmíme oheň a dusíme asi 30 minút. Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu.