Omáčka bolognese
2014-04-30- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé , Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 1,5 dl olivového oleja, 2 mrkvy, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3 vetvičky čerstvého tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 dl teľacieho vývaru, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého teľacieho mäsa, 3 dl mlieka, 150 g paradajkového pretlaku, 1 lyžičku drveného chilli.
Postup
Krok 1
Na olivový olej v panvici pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a na stredne veľké kocky pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa priesvitná, pridáme nadrobno pokrájaný, čiastočne prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme pokrájané lístky tymianu, soľ, korenie a podlejeme asi decilitrom teľacieho vývaru. Dve minúty prevaríme. Pridáme mleté mäso, premiešame a ak je to potrebné pridáme ďalší vývar. Premiešame a keď mäso zbelie, primiešame mlieko, paradajkový pretlak, lyžičku drveného chilli, soľ a korenie podľa chuti a 10 minút na miernom ohni dusíme.