Omáčka bolognese

2014-04-30

Ingrediencie

  • 1,5 dl olivového oleja, 2 mrkvy, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3 vetvičky čerstvého tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 dl teľacieho vývaru, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého teľacieho mäsa, 3 dl mlieka, 150 g paradajkového pretlaku, 1 lyžičku drveného chilli.

Postup

Krok 1

Na olivový olej v panvici pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu a na stredne veľké kocky pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa priesvitná, pridáme nadrobno pokrájaný, čiastočne prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme pokrájané lístky tymianu, soľ, korenie a podlejeme asi decilitrom teľacieho vývaru. Dve minúty prevaríme. Pridáme mleté mäso, premiešame a ak je to potrebné pridáme ďalší vývar. Premiešame a keď mäso zbelie, primiešame mlieko, paradajkový pretlak, lyžičku drveného chilli, soľ a korenie podľa chuti a 10 minút na miernom ohni dusíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 692
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

693

Podobné recepty:
  • Venezuelská pikantná omáčka

    Venezuelská pikantná omáčka

  • Zapečené cestoviny

    Zapečené cestoviny

  • Vyprážané parížske zemiaky

    Vyprážané parížske zemiaky

kuk