Tekvicový prívarok a čapáti zo špaldovej múky
2014-07-05- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- a/tekvica, cibuľa, štipka cukru, soľ, olej, 1 menší zemiak, kyslá smotana, alebo biely jogurt., koreniny: kurkuma, mleté biele korenie, ostrá mletá paprika, mletý koriander a rímska rasca - kumín., b/ čapáti: hrubá celozrnná špaldová múka, celozrnná pšeničná múka vhodná na prípravu čapáti, ovsené otruby plus iný druh otrúb, petržlenová vňať, sušený ligurček, soľ, koreniny: nadrobno pokrájaná petržlenová vňať, sušený ligurček, kurkuma, mleté biele a čierne korenie, sušený cesnak, sladká a ostrá mletá paprika, kypriaci prášok BIO bez fosfátov, tenký plátok kvasníc rozrobený s vodou, prepustené maslo - g h í
Postup
Krok 1
a/ prívarok: tekvicu nahrubo postrúhame, na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu so štipkou cukru a soli, pridáme tekvicu, chvíľu dusíme., do hrnčeka s vodou dáme koreniny so soľou a pridáme ku tekvici, na záver pridáme nahrubo postrúhaný zemiak, cca o 3 minúty hrniec odstavíme z ohňa a prikryté necháme dôjsť., až na tanieri pridáme kyslú smotanu, alebo biely jogurt., b/ čapáti - placka podobná lokši: múky s otrubami a koreninami zasucha premiešame, pridáme koreniny, kypriaci prášok, kvasnice, olej a za stáleho miešania postupne pridávame vodu, kým vytvoríme vláčne cesto., z neho utvoríme najprv guľky, tie vyvaľkáme a dáme na suchú panvicu opiecť z oboch strán., na tanieri ich ešte teplé potrieme s ghí, ktoré sa roztečie a príjemne rozvoní