Plnené kuracie stehná
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 4 celé stehná, 5 cibúľ, 300 g šampiňónov, 2 mrkvy, 5 jabĺk, 2 lyžice masla, soľ, mleté biele korenie, korenie karí, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 dl kyslej smotany, 2 dl bieleho vína.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na drobno. Šampiňóny pokrájame na plátky, mrkvu a ošúpané, jadrovníkov zbavené jablká postrúhame na hrubšom strúhadle. Na masle speníme menšiu časť cibule. Pridáme šampiňóny a krátko podusíme. Necháme vychladnúť. K šampiňónom pridáme postrúhanú mrkvu, postrúhané jablká, dochutíme soľou, korením, prípadne zeleninovou koreniacou zmesou a premiešame. Na kuracích stehnách prstami oddelíme kožu od mäsa a vzniknutú medzeru naplníme pripravenou zmesou. Druhú, väčšiu časť cibule navrstvíme do vymasteného pekáča, na cibuľu zvyšok postrúhaných jabĺk a zvyšok plnky. Na to poukladáme naplnené stehná. Stehná zľahka posypeme aj časťou plnky, mierne osolíme, podlejeme vínom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme do sfarbenia kože do zlatista, až do hneda. Stehná vyberieme a do výpeku dáme kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a zľahka poprášime korením karí. Šťavu rozmixujeme. Podávame s bielym pečivom, alebo ryžou.