Syrové pagáčiky
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Syrové pagáčiky
Ingrediencie
- 250 g stuženého tuku (napríklad Hera
- či Palamrin)
- 250 g tvrdého syra (napríklad Eidam)
- 2,5 dl kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 500 g polohrubej múky
- 2 vrecúško kypriaceho prášku
- 1 lyžička soli
- na posypanie rascu
- alebo opražené sezamové semienka.
- 1 ks vajce na potretie
Postup
Krok 1
Zmäknutý stužený tuk, postrúhaný syr, kyslú smotanu, vajcia vymiešame.
Krok 2
Postupne pridávame zmes múky, kypriaceho prášku a soli.
Krok 3
Miesime a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra.
Krok 4
Z plátu vykrajujeme menšie kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Krok 5
Kolieska potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, či zľahka opraženými semienkami sezamu.
Krok 6
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme do zlato hnedého sfarbenia pagáčikov.