Kuracie na spôsob kohúta na víne

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Kuracie na spôsob kohúta na víne

Ingrediencie

  • 2 ks kuracie stehná
  • 2 ks kuracie prsia
  • 4 lyžica oleja
  • 50 g slaniny
  • 2 ks mrkvy
  • kúsok buľvy zeleru
  • 1 ks cibuľu
  • 6 ks menších šampiňónov
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžica paradajkového pretlaku
  • 0,25 l červeného vína
  • 0,25 l kuracieho vývaru
  • 2 ks bobkové listy
  • 5 ks guľôčok nového korenia
  • 25 g masla

Postup

Krok 1

Na horúcom oleji osmažíme vykostené stehná a kuracie prsia pokrájané na väčšie kúsky. Osmažené (zatiahnuté) mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme na kocky pokrájanú slaninu, mrkvu, zeler, cibuľu a šampiňóny.

Krok 2

Asi po štyroch minútach pridáme cukor a miešame až začne karamelizovať.

Krok 3

Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a po chvíli zalejeme červeným vínom a kuracím vývarom.

Krok 4

Pridáme mäso, bobkové listy, nové korenie a opražené mäso.

Krok 5

Mäso uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zredukujeme, aby bola hustejšia. Dochutíme soľou, cukrom, korením a pridáme lyžicu masla. Mäso vrátime do omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 582
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

583

Podobné recepty:
  • Palacinková pikantná torta

    Palacinková pikantná torta

  • Kuracie stehná na cesnaku II

    Kuracie stehná na cesnaku II

  • Mačací výkrik

    Mačací výkrik

kuk