Kuracie na spôsob kohúta na víne
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kuracie na spôsob kohúta na víne
Ingrediencie
- 2 ks kuracie stehná
- 2 ks kuracie prsia
- 4 lyžica oleja
- 50 g slaniny
- 2 ks mrkvy
- kúsok buľvy zeleru
- 1 ks cibuľu
- 6 ks menších šampiňónov
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžica paradajkového pretlaku
- 0,25 l červeného vína
- 0,25 l kuracieho vývaru
- 2 ks bobkové listy
- 5 ks guľôčok nového korenia
- 25 g masla
Postup
Krok 1
Na horúcom oleji osmažíme vykostené stehná a kuracie prsia pokrájané na väčšie kúsky. Osmažené (zatiahnuté) mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme na kocky pokrájanú slaninu, mrkvu, zeler, cibuľu a šampiňóny.
Krok 2
Asi po štyroch minútach pridáme cukor a miešame až začne karamelizovať.
Krok 3
Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a po chvíli zalejeme červeným vínom a kuracím vývarom.
Krok 4
Pridáme mäso, bobkové listy, nové korenie a opražené mäso.
Krok 5
Mäso uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zredukujeme, aby bola hustejšia. Dochutíme soľou, cukrom, korením a pridáme lyžicu masla. Mäso vrátime do omáčky.