Oškvarkové pivné placky

2014-10-04

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky, 150 oškvarkov, 1 väčší zemiak uvarený v šupke, 1 vajce 0,5 dl piva, 20 g čerstvých kvasníc (polovicu kocky) , štipku cukru, 50 g masti, 1/4 lyžičky soli.

Postup

Krok 1

Do vlažného piva dáme rozdrobené kvasnice, štipku cukru a štipku múky. Necháme vykysnúť. Do múky primiešame najemno postrúhaný studený zemiak, nahrubo pomleté (alebo posekané) oškvarky, vajce, masť, kvások a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 až 12 častí, z ktorých vytvarujeme placky. Poukladáme ich na vymastený plech a necháme asi 15 minút kysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme do zlato-hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 571
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

572

Podobné recepty:
  • Strúhaný tvarožník

    Strúhaný tvarožník

  • Kakaový koláč s mascarpone

    Kakaový koláč s mascarpone

  • Nepravý „tvarohový“ koláč

    Nepravý „tvarohový“ koláč

kuk