Slaná bábovka
2019-04-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Slaná bábovka je netradičná forma tradičnej bábovky - lebo chutí na slano.
Ingrediencie
- 250 g majonézy
- 1 dl mlieka
- 1 dl 1 dl bieleho vína
- 0,5 dl brandy
- 1 ks vajce
- 500 g polohrubej múky
- 1 lyžica detskej krupice
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 150 g prerastenej slaniny
- 100 g šunky
- 200 g tvrdého syra (napríklad Eidam)
- 1 ks červenú mäsitú papriku (kapiu)
- za hrsť pokrájanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté biele korenie
- 1 lyžička masla
- 1 lyžica strúhanky
Postup
Krok 1
Do mlieka namočíme detskú krupicu.
Krok 2
Múku zmiešame so soľou, kypriacim práškom, mletým bielym korením a zmes preosejeme.
Krok 3
Majonézu vymiešame s vajcom, vínom a brandy a postupne zmiešame s múkovou zmesou.
Krok 4
Pridáme mlieko s krupicou a dobre vymiesime.
Krok 5
Cesto by malo byť pomerne riedke.
Krok 6
Do cesta primiešame na kocky nakrájanú slaninu, šunku, tvrdý syr, petržlenovú vňať a na kocky pokrájanú červenú papriku. Premiešame a nalejeme do maslom vymastenej a preosiatou strúhankou vysypanej bábovkovej formy.
Krok 7
Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a upečieme. Stav pečenia skontrolujeme špáradlom.