Guláš z kurčaťa
2015-01-16- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 5 guľôčok nového korenia, 10 guľôčok čierneho korenia, 1 kocku slepačieho bujónu, 4 lyžice oleja, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky mletej červenej štipľavej papriky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 biele papriky, 200 g čerstvých šampiňónov.
Postup
Krok 1
Kurča vykostíme. Kosti a kožu vložíme do hrnca, zalejme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku, celé čierne a nové korenie, kocku slepačieho bujónu a na miernom ohni varíme asi hodinu. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme vykostené mäso pokrájané na kúsky a za stáleho miešania smažíme až mäso zbelie a zatiahne sa. Posypeme sladkou aj štipľavou paprikou, pridáme paradajkový pretlak, chvíľu miešame a podlejeme pripraveným vývarom. Pridáme soľ, na rezance pokrájané papriky a na plátky pokrájané šampiňóny. Prikryté dusíme až je mäso mäkké (asi 30 minút). Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vývarom.