Zemiaky zapečené so zeleninou

2015-09-29
  • Zemiaky zapečené so zeleninou

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 500 g cukín, 500 paradajok, 250 g cibule, 250 papriky, 1,5 lyžičky soli, 50 g masla, 50 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 200 g tvrdého syra (alebo syra s modrou plesňou), 2,5 dl smotany, 40 g margarínu na vymastenie pekáča, 4 lyžice strúhanky na vysypanie pekáča.

Postup

Krok 1

Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča ukladáme nastojato osolené plátky zemiakov, cukiny, paradajky, cibule a papriky. Veľkosť pekáča zvolíme takú, aby bol zaplnený. V kastróliku roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a krátko ju masle osmažíme. Pridáme mlieko a miešame do zhustnutia. Odstavíme z ohňa, pridáme najemno postrúhaný syr a po dôkladnom premiešaná, primiešame smotanu. Omáčkou zalejme obsah pekáča, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a zapekáme asi 40 minút. Podávame ako prílohu k mäsu, ale aj ako samostatné jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2124
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2125

Podobné recepty:
  • Špalda - pomazánka zo zŕn

    Špalda - pomazánka zo zŕn

  • Cesnak na grécky spôsob

    Cesnak na grécky spôsob

  • Farebná ryža so šampiňónmi

    Farebná ryža so šampiňónmi

kuk