Zemiaky zapečené so zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 500 g cukín, 500 paradajok, 250 g cibule, 250 papriky, 1,5 lyžičky soli, 50 g masla, 50 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 200 g tvrdého syra (alebo syra s modrou plesňou), 2,5 dl smotany, 40 g margarínu na vymastenie pekáča, 4 lyžice strúhanky na vysypanie pekáča.
Postup
Krok 1
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča ukladáme nastojato osolené plátky zemiakov, cukiny, paradajky, cibule a papriky. Veľkosť pekáča zvolíme takú, aby bol zaplnený. V kastróliku roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a krátko ju masle osmažíme. Pridáme mlieko a miešame do zhustnutia. Odstavíme z ohňa, pridáme najemno postrúhaný syr a po dôkladnom premiešaná, primiešame smotanu. Omáčkou zalejme obsah pekáča, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a zapekáme asi 40 minút. Podávame ako prílohu k mäsu, ale aj ako samostatné jedlo.