Bábovka z vajcového likéru

2018-03-10
  • Bábovka z vajcového likéru

Popis

Ochutnajte bábovku spojenú s chuťou vajcového likéru.

Ingrediencie

  • 2.5 dl vajcového likéru
  • 2.5 dl oleja
  • 125 g polohrubej múky
  • 125 g škrobovej múčky
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 250 g práškového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 5 ks vajec

Postup

Krok 1

Z piatich bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a druhú polovicu cukru šľaháme, až hmota zbelie. Striedavo, olej a vajcový likér, po malých dávkach metličkou vmiešame do vyšľahaných žĺtkov. Primiešame škrobovú múčku s vanilkovým cukrom a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka primiešame sneh z bielkov a hmotu vylejeme do olejom vymastenej bábovkovej formy.

Krok 2

Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 50 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 982
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

983

Podobné recepty:
  • Jednoduché tiramisu

    Jednoduché tiramisu

  • Kakaový koláč s tvarohovou plnkou

    Kakaový koláč s tvarohovou plnkou

  • Tirolské údené karé

    Tirolské údené karé