Bábovka z vajcového likéru
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Ochutnajte bábovku spojenú s chuťou vajcového likéru.
Ingrediencie
- 2.5 dl vajcového likéru
- 2.5 dl oleja
- 125 g polohrubej múky
- 125 g škrobovej múčky
- 1 ks prášku do pečiva
- 250 g práškového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
- 5 ks vajec
Postup
Krok 1
Z piatich bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a druhú polovicu cukru šľaháme, až hmota zbelie. Striedavo, olej a vajcový likér, po malých dávkach metličkou vmiešame do vyšľahaných žĺtkov. Primiešame škrobovú múčku s vanilkovým cukrom a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka primiešame sneh z bielkov a hmotu vylejeme do olejom vymastenej bábovkovej formy.
Krok 2
Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 50 minút.