Hovädzie steaky zo sviečkovej
2019-04-04- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Hovädzie steaky zo sviečkovej sú vynikajúcim jedlom s rôznymi delikátnymi príchuťami.
Ingrediencie
- 2 ks hovädzie steaky zo sviečkovej 2 cm hrubé
- 5 kvapky kvapiek oleja
- 1 dl hydinového (teľacieho hovädzieho) vývaru)
- 1 až 2 strúčiky cesnaku
- 2 až 3 tenké plátky zázvoru
- 1 lyžička masla
- 1 vetvička rozmarínu (alebo tymianu)
- zmes soli a čili
Postup
Krok 1
Hovädzie steaky rukou naklepeme a na panvici, iba štetcom potretej olejom, stredne vyhriatej, začneme steaky opekať z jednej strany. Keď z boku steakov začne „vybublávať“ tekutina steaky obrátime. Po opečení z druhej strany preložíme na teplý (ne studený, nie horúci) tanier.
Krok 2
Do výpeku nalejem asi 0,5 dl hydinového (teľacieho, hovädzieho) vývaru a panvicu deglazujeme. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak, 2 až 3 plátky zázvoru, kúsok masla a vetvičku rozmarínu (alebo tymianu). Premiešame, ak sa vývar odparil, prilejeme ešte trošku. Vložíme, na minútu, opečené steaky a lyžicou ich prelievame omáčkou. Prilejeme aj šťavu, ktorá zo steakov vytiekla na tanieri. Steaky dáme na tanier, osolíme zmesou soli a čili a prelejem omáčku z panvice.