Hovädzie steaky zo sviečkovej

2019-04-04
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Hovädzie steaky zo sviečkovej sú vynikajúcim jedlom s rôznymi delikátnymi príchuťami.

Ingrediencie

  • 2 ks hovädzie steaky zo sviečkovej 2 cm hrubé
  • 5 kvapky kvapiek oleja
  • 1 dl hydinového (teľacieho hovädzieho) vývaru)
  • 1 až 2 strúčiky cesnaku
  • 2 až 3 tenké plátky zázvoru
  • 1 lyžička masla
  • 1 vetvička rozmarínu (alebo tymianu)
  • zmes soli a čili

Postup

Krok 1

Hovädzie steaky rukou naklepeme a na panvici, iba štetcom potretej olejom, stredne vyhriatej, začneme steaky opekať z jednej strany. Keď z boku steakov začne „vybublávať“ tekutina steaky obrátime. Po opečení z druhej strany preložíme na teplý (ne studený, nie horúci) tanier.

Krok 2

Do výpeku nalejem asi 0,5 dl hydinového (teľacieho, hovädzieho) vývaru a panvicu deglazujeme. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak, 2 až 3 plátky zázvoru, kúsok masla a vetvičku rozmarínu (alebo tymianu). Premiešame, ak sa vývar odparil, prilejeme ešte trošku. Vložíme, na minútu, opečené steaky a lyžicou ich prelievame omáčkou. Prilejeme aj šťavu, ktorá zo steakov vytiekla na tanieri. Steaky dáme na tanier, osolíme zmesou soli a čili a prelejem omáčku z panvice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 992
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

993

Podobné recepty:
  • Guláš – napravovač so sypsungom

    Guláš – napravovač so sypsungom

  • Kebabčeta (Bulharsko)

    Kebabčeta (Bulharsko)

  • Sýte zapečené mäso

    Sýte zapečené mäso

kuk