Šalát z údenej makrely
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Šalát z údenej makrely vhodný ako príloha k hlavnému jedlu a je to zaujímavé spestrenie vášho jedálnička.
Ingrediencie
- 200 g údenej makrely
- 80 g hľuzy fenikla
- 1 ks jablko
- 1/2 ks citróna
- 2 lyžica extra panenského olivového oleja
- morskú soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- listy ľadového šalátu
Postup
Krok 1
Údenú makrelu natrháme na kúsky, pridáme na plátky pokrájanú hľuzu fenikla, na plátky pokrájané jablko zbavené jadrovníka. Pridáme citrónovú šťavu, extra panenský olivový olej. Podľa chutí osolíme morskou soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a opatrne, zľahka, premiešame. Do misiek dáme šalátové listy a do toho šalát z makrely. Dozdobíme feniklovou vňaťou.