Šalát z údenej makrely

2019-04-03
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Šalát z údenej makrely vhodný ako príloha k hlavnému jedlu a je to zaujímavé spestrenie vášho jedálnička.

Ingrediencie

  • 200 g údenej makrely
  • 80 g hľuzy fenikla
  • 1 ks jablko
  • 1/2 ks citróna
  • 2 lyžica extra panenského olivového oleja
  • morskú soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • listy ľadového šalátu

Postup

Krok 1

Údenú makrelu natrháme na kúsky, pridáme na plátky pokrájanú hľuzu fenikla, na plátky pokrájané jablko zbavené jadrovníka. Pridáme citrónovú šťavu, extra panenský olivový olej. Podľa chutí osolíme morskou soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a opatrne, zľahka, premiešame. Do misiek dáme šalátové listy a do toho šalát z makrely. Dozdobíme feniklovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 742
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

743

Podobné recepty:
  • Šalát z pekinskej kapusty, papriky a šampiňónov

    Šalát z pekinskej kapusty, papriky a šampiňónov

  • Rezancový šalát s hubami

    Rezancový šalát s hubami

  • Sójový šalát s chrenom

    Sójový šalát s chrenom

kuk