Šalát z údenej makrely

2019-04-03
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Šalát z údenej makrely vhodný ako príloha k hlavnému jedlu a je to zaujímavé spestrenie vášho jedálnička.

Ingrediencie

  • 200 g údenej makrely
  • 80 g hľuzy fenikla
  • 1 ks jablko
  • 1/2 ks citróna
  • 2 lyžica extra panenského olivového oleja
  • morskú soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • listy ľadového šalátu

Postup

Krok 1

Údenú makrelu natrháme na kúsky, pridáme na plátky pokrájanú hľuzu fenikla, na plátky pokrájané jablko zbavené jadrovníka. Pridáme citrónovú šťavu, extra panenský olivový olej. Podľa chutí osolíme morskou soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a opatrne, zľahka, premiešame. Do misiek dáme šalátové listy a do toho šalát z makrely. Dozdobíme feniklovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1152
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1153

Podobné recepty:
  • Záhradnícky šalát s jogurtom

    Záhradnícky šalát s jogurtom

  • Letný šalát so syrom feta

    Letný šalát so syrom feta

  • Šalát Caprese

    Šalát Caprese

kuk