Karbonátky z ovsených vločiek

2015-09-29

Ingrediencie

  • 120 g vločiek, 0,25 l vody, soľ, 30 g masti, 1 cibuľa, 10 g sušených húb, 100-150 g údeného mäsa, 1 vajce strúhanka na obaľovanie, strúhanka, na praženie, stužený tuk.

Postup

Krok 1

Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme stáť tak dlho, až trochu zmäknú a voda vsiakne do nich. Suché huby umyjeme, uvaríme vo vode alebo mlieku domäkka, potom ich posekáme a upražíme na masti s cibuľou. Pridáme ich k vločkám, posolíme, pridáme pomleté alebo posekané údené mäso, spojíme vajcom a zahustíme strúhankou. Ak je cesto riedke, pridáme ešte strúhanku. Urobíme karbonátky, ktoré obalíme strúhankou, a do ružova vyprážame v tuku. Podávame k nim akúkoľvek zeleninu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 711
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

712

Podobné recepty:
  • Pečený bravčový bôčik plnený zeleninou

    Pečený bravčový bôčik plnený zeleninou

  • Fazuľový guláš

    Fazuľový guláš

  • Plnené cuketové krúžky

    Plnené cuketové krúžky

kuk