Karbonátky z ovsených vločiek
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Údené mäso
Ingrediencie
- 120 g vločiek, 0,25 l vody, soľ, 30 g masti, 1 cibuľa, 10 g sušených húb, 100-150 g údeného mäsa, 1 vajce strúhanka na obaľovanie, strúhanka, na praženie, stužený tuk.
Postup
Krok 1
Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme stáť tak dlho, až trochu zmäknú a voda vsiakne do nich. Suché huby umyjeme, uvaríme vo vode alebo mlieku domäkka, potom ich posekáme a upražíme na masti s cibuľou. Pridáme ich k vločkám, posolíme, pridáme pomleté alebo posekané údené mäso, spojíme vajcom a zahustíme strúhankou. Ak je cesto riedke, pridáme ešte strúhanku. Urobíme karbonátky, ktoré obalíme strúhankou, a do ružova vyprážame v tuku. Podávame k nim akúkoľvek zeleninu.