Zelená ruská polievka (šči)
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 2 l vody, soľ, 150 g vykostenej bravčovej krkovičky, 50-100 g šťaveľa, 100 g vňate, 300 g zemiakov, 30 g masti, 30 g múky, 2 vajcia, 1 dl kyslej smotany, čierne korenie.
Postup
Krok 1
Do studenej vody dáme variť krkovičku. Po polhodinovom varení pridáme posekanú vňať (petržlenovú, zelerovú, cibuľovú, kôprovú) a šťaveľ. Neskôr pridáme na kocky pokrájané zemiaky a polievku zahustíme maslovou zápražkou. Do hotovej polievky pridáme na tvrdo uvarené a posekané vajcia, kyslú smotanu a mleté čierne korenie. Uvarené mäso vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vložíme do polievky. Ak nemáme šťaveľ, môžeme polievku pripraviť aj bez neho, dôležité je však dať ostatnú vňať, najmä kôpor. Polievku bez šťaveľa okyslíme podľa chuti octom.