Zelená ruská polievka (šči)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 l vody, soľ, 150 g vykostenej bravčovej krkovičky, 50-100 g šťaveľa, 100 g vňate, 300 g zemiakov, 30 g masti, 30 g múky, 2 vajcia, 1 dl kyslej smotany, čierne korenie.

Postup

Krok 1

Do studenej vody dáme variť krkovičku. Po polhodinovom varení pridáme posekanú vňať (petržlenovú, zelerovú, cibuľovú, kôprovú) a šťaveľ. Neskôr pridáme na kocky pokrájané zemiaky a polievku zahustíme maslovou zápražkou. Do hotovej polievky pridáme na tvrdo uvarené a posekané vajcia, kyslú smotanu a mleté čierne korenie. Uvarené mäso vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vložíme do polievky. Ak nemáme šťaveľ, môžeme polievku pripraviť aj bez neho, dôležité je však dať ostatnú vňať, najmä kôpor. Polievku bez šťaveľa okyslíme podľa chuti octom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1710
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1711

Podobné recepty:
  • Arabský chlieb

    Arabský chlieb

  • Šanghajské rezance

    Šanghajské rezance

  • Hovädzia polievka z mletého mäsa

    Hovädzia polievka z mletého mäsa

kuk