Zelená ruská polievka (šči)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 l vody, soľ, 150 g vykostenej bravčovej krkovičky, 50-100 g šťaveľa, 100 g vňate, 300 g zemiakov, 30 g masti, 30 g múky, 2 vajcia, 1 dl kyslej smotany, čierne korenie.

Postup

Krok 1

Do studenej vody dáme variť krkovičku. Po polhodinovom varení pridáme posekanú vňať (petržlenovú, zelerovú, cibuľovú, kôprovú) a šťaveľ. Neskôr pridáme na kocky pokrájané zemiaky a polievku zahustíme maslovou zápražkou. Do hotovej polievky pridáme na tvrdo uvarené a posekané vajcia, kyslú smotanu a mleté čierne korenie. Uvarené mäso vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vložíme do polievky. Ak nemáme šťaveľ, môžeme polievku pripraviť aj bez neho, dôležité je však dať ostatnú vňať, najmä kôpor. Polievku bez šťaveľa okyslíme podľa chuti octom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1678
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1679

Podobné recepty:
  • Medovníky

    Medovníky

  • Letná polievka

    Letná polievka

  • Cestovinový šalát s mexickou zeleninou

    Cestovinový šalát s mexickou zeleninou

kuk