Nové zemiaky s bryndzou

2015-09-29

Ingrediencie

  • Kilogram drobnejších zemiakov, 100 až 250 g bryndze, 2 lyžice masla alebo rastlinného tuku, viazaničku petržlenovej vňate, kefír, cmar alebo kyslé mlieko, kúsok údenej slaniny, soľ.

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a opražíme na rozohriatom masle alebo tuku, posolíme a prikryté dusíme. Občas premiešame. Tesne pred dokončením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním posypeme každú porciu bryndzou alebo tvarohom, prípadne kockami opraženej údenej slaniny. Podávame s kyslým mliekom, cmarom alebo kefírom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1015
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1016

Podobné recepty:
  • Ryža s hubami

    Ryža s hubami

  • Pre krvnú skupinu 0: agnisára - tekvica so zemiakmi za 20 minút

    Pre krvnú skupinu 0: agnisára - tekvica so zemiakmi za 20 minút

  • Fritáta pečená v rúre

    Fritáta pečená v rúre

kuk