Nové zemiaky s bryndzou

2015-09-29

Ingrediencie

  • Kilogram drobnejších zemiakov, 100 až 250 g bryndze, 2 lyžice masla alebo rastlinného tuku, viazaničku petržlenovej vňate, kefír, cmar alebo kyslé mlieko, kúsok údenej slaniny, soľ.

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a opražíme na rozohriatom masle alebo tuku, posolíme a prikryté dusíme. Občas premiešame. Tesne pred dokončením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním posypeme každú porciu bryndzou alebo tvarohom, prípadne kockami opraženej údenej slaniny. Podávame s kyslým mliekom, cmarom alebo kefírom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1000
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1001

Podobné recepty:
  • Brokolica so zeleninou

    Brokolica so zeleninou

  • Pohánka s prílohami, podľa lunárneho kalendára

    Pohánka s prílohami, podľa lunárneho kalendára

  • Sójový segedínsky guláš

    Sójový segedínsky guláš

kuk