Šľahačkové kotlety
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 bravčové kotlety, 1 kg zemiakov, 4 paradajky, 4 cibule, 200 g syru s bielou plesňou, 3 dl šľahačkovej smotany, olej, soľ, mleté biele korenie, zeleninovú koreniacu zmes.
Postup
Krok 1
Cibuľu a paradajky nakrájame na malé kúsky a osmažíme na oleji. Kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme zeleninovou koreniacou zmemsou a krátko opečieme z oboch strán na oleji. Zemiaky nakrájame na plátky, osolíme a poukladáme ich na pekáč. Na zemiaky dáme vrstvu cibuľovej a paradajkovej zmesi, na to poukladáme opečené mäso. Posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme šľahačkovou smotanou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 30 minút.