Piešťanský chlebíček

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g masla alebo rastlinného cukru, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 200 g hladkej múky, trošku soli, 50 g solamylu, 40 g BB pudingu, 2 menšie kávové lyžičky prášku do pečiva, tuk na potretie formy. Na polevu: pol dl rumu, 50 g krištáľového cukru, 1 pohár vykôstkovaných višní (alebo iné drobné ovocie), 1 vrecko tortového želé, lyžicu cukru, pol litra šľahačky, 1 vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkami vymiešame, pridáme múku zmiešanú so solamylom, pudingovým práškom a práškom do pečiva. Dobre premiešame a naplníme podlhovastú formu, zarovnáme a vo vyhriatej rúre pečieme asi jednu hodinu. Povaríme asi 1 dl vody s 50 g cukru. Odstavíme a prilejeme rum. Upečený koláč popicháme ihlicou a ešte teplou tekutinou celý koláč polejeme. Necháme vychladnúť, vyklopíme a pokrájame na 16 až 18 chlebíčkov. Ovocie scedíme a navrstvíme ho do stredu každého chlebíčka. Želatínu zmiešame s lyžicou cukru a šťavou z ovocia a krátko povaríme. Touto polevou rýchle polejeme višne. Necháme stuhnúť. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, do ktorej sme pridali vanilkový cukor.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 744
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

745

Podobné recepty:
  • Čokoládový zákusok na spôsob „rigó jancsi“

    Čokoládový zákusok na spôsob „rigó jancsi“

  • Slaný tvarohový koláč

    Slaný tvarohový koláč

  • Kokosové rezy

    Kokosové rezy

kuk