Bravčové plátky na hubách
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 400 g chudého bravčového mäsa
- 400 g šampiňónov
- trochu mrkvu alebo kaleráb
- trochu solamyl
- trochu čili papričky
- trochu biele korenie
- trochu muškátový orech
- trochu muškátový kvet
- trochu nové korenie
- 3 lyžica sójovej omáčky
- 1/4 ks masla
- trochu olej
- 2 dl vody.
Postup
Krok 1
Na teflónovej panvici s tromi lyžicami oleja opražíme plátky mäsa obalené v solamyle (nesolíme). Z korenín, sójovej omáčky a vody pripravíme nálev. Na masle udusíme šampiňóny a mrkvu (alebo kaleráb), pridáme k mäsu, zalejeme nálevom a dusíme asi pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Podávame so suchou ryžou.