Krupicový koláč

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 25 g masla, štipku soli, studenú vodu, 1 lyžicu kryštálového cukru. Na plnku: 1 liter mlieka, 200 g krupice, 2 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru alebo postrúhanú pomarančovú, alebo citrónovú kôru.

Postup

Krok 1

Kúsky masla rozmrvíme spolu s múkou, soľou a cukrom, pokropíme vodou a vypracujeme stredne tuhé cesto. Necháme ho vychladnúť (asi 30 minút) na chladnom mieste. Mlieko necháme zovrieť a za stáleho miešania doň vlejeme krupicu. Uvarenú kašu osladíme, ochutíme vanilkovým cukrom alebo postrúhanou kôrou. Napokon do nej vmiešame maslo a vajcia. Z cesta vyvaľkáme kruh, ktorý prikryje dno i boky formy s priemerom asi 25 cm. Formu vymastíme a vysypeme múkou, cesto položíme a popicháme vidličkou. Na cesto rozotrieme krupicovú plnku a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame studené alebo vlažné.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1059
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1060

Podobné recepty:
  • Orechová torta so šľahačkou

    Orechová torta so šľahačkou

  • Chonek lejkech (medovník)

    Chonek lejkech (medovník)

  • Marlenka na „slovenský“ spôsob

    Marlenka na „slovenský“ spôsob

kuk