Plnená paprika v rajčinovej omáčke
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 5 zelených paprík, olej, 100 g uvarenej ryže, 200 g bravčového mäsa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majorán, 1 vajce, 1 rajčinu, 1 lyžicu rajčinového pretlaku, 2 klinčeky, 1 bobkový list, 1 lyžičku Solamylu, 1 lyžičku cukru.
Postup
Krok 1
4 papriky zbavíme jadierok, naplníme plnkou a opečieme na oleji. Vyberieme ich a vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, olúpanú, pokrájanú rajčinu, pretlačený cesnak a rajčinový pretlak. Plnené papriky vložíme späť, zalejeme ich vodou aby boli ponorené, pridáme klinčeky, bobkový list a za občasného miešania varíme 15 minút. Solamyl rozmiešame v malom množstve vody, vylejeme do základu osladíme podľa chuti, posolíme a krátko povaríme. Plnku pripravíme tak, že bravčové mäso, cibuľu a cesnak pomeliem na mäsovom mlynčeku, pridáme ryžu, mleté čierne korenie a majorán. Osolíme a zmiešame.