Zemiaky s cesnakom a petržlenom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g rovnako veľkých zemiakov, 8 dl osolenej vody, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 3 až 4 lyžice olivového oleja, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 50 g strúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Zemiaky, prikryté, v osolenej vode varíme 6 minút pri 700 W. Premiešame a prikryté varíme ďalších 9 až 10 minút pri 450 W. Uvarené zemiaky prepláchneme studenou vodou, ošúpeme, necháme vychladnúť, pokrájame na štvrtky. Cesnak prelisujeme, dáme do misky s petržlenovou vňaťou, pridáme pokrájané zemiaky a olivový olej. Dochutíme soľou a korením. Prikryté ohrievame asi 6 minút pri 700 W. Medzitým nimi raz, dva razy potrasieme. Nakoniec zemiaky posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 943
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

944

Podobné recepty:
  • Hubové ragú na neapolský spôsob

    Hubové ragú na neapolský spôsob

  • Zelerové stopky vyprážané v cestíčku

    Zelerové stopky vyprážané v cestíčku

  • České "škubánky"

    České "škubánky"

kuk