Zemiaky s cesnakom a petržlenom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 600 g rovnako veľkých zemiakov, 8 dl osolenej vody, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 3 až 4 lyžice olivového oleja, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 50 g strúhaného parmezánu.
Postup
Krok 1
Zemiaky, prikryté, v osolenej vode varíme 6 minút pri 700 W. Premiešame a prikryté varíme ďalších 9 až 10 minút pri 450 W. Uvarené zemiaky prepláchneme studenou vodou, ošúpeme, necháme vychladnúť, pokrájame na štvrtky. Cesnak prelisujeme, dáme do misky s petržlenovou vňaťou, pridáme pokrájané zemiaky a olivový olej. Dochutíme soľou a korením. Prikryté ohrievame asi 6 minút pri 700 W. Medzitým nimi raz, dva razy potrasieme. Nakoniec zemiaky posypeme strúhaným parmezánom.