Zemiaky s cesnakom a petržlenom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g rovnako veľkých zemiakov, 8 dl osolenej vody, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 3 až 4 lyžice olivového oleja, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 50 g strúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Zemiaky, prikryté, v osolenej vode varíme 6 minút pri 700 W. Premiešame a prikryté varíme ďalších 9 až 10 minút pri 450 W. Uvarené zemiaky prepláchneme studenou vodou, ošúpeme, necháme vychladnúť, pokrájame na štvrtky. Cesnak prelisujeme, dáme do misky s petržlenovou vňaťou, pridáme pokrájané zemiaky a olivový olej. Dochutíme soľou a korením. Prikryté ohrievame asi 6 minút pri 700 W. Medzitým nimi raz, dva razy potrasieme. Nakoniec zemiaky posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 956
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

957

Podobné recepty:
  • Pre krvnu skupinu 0:  ľahká letná zeleninová polievka "trochu ináč"

    Pre krvnu skupinu 0: ľahká letná zeleninová polievka "trochu ináč"

  • Brokolicová štrúdľa

    Brokolicová štrúdľa

  • Cuketové ragú s gorgonzolou

    Cuketové ragú s gorgonzolou

kuk