Broskyňová pochúťka

2016-03-09

Popis

Krémový dezert z broskýň. Môžme ozdobiť šľahačkou.

Ingrediencie

  • 3 ks vajcia
  • 0,5 dl vody
  • 1 bal krémový prášok Zlatý klas
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 1 ks veľká konzerva broskýň
  • 150 g cukru
  • 3 dl mlieka
  • 10 g krémového prášku Zlatý klas
  • 1 bal vanilkový cukor
  • 150 g masla

Postup

Krok 1

Žĺtky s vodou vyšľaháme do penista, pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom, cukor, sneh z bielkov a zľahka vymiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecúška na ozdobovanie pečiva striekame z cesta malé kopčeky, ktoré upečieme do zlatista.

Krok 2

Z mlieka a pudingového prášku Zlatý klas uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne, za stáleho miešania, pridávame puding.

Krok 3

Na upečené kolieska striekame krém a naň dáme po polovičke veľkých broskýň.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1071
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1072

Podobné recepty:
  • Smotanová kávová zmrzlina

    Smotanová kávová zmrzlina

  • Korenený čaj s mliekom

    Korenený čaj s mliekom

  • Ľadová káva

    Ľadová káva

kuk