Broskyňová pochúťka
2016-03-09- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Popis
Krémový dezert z broskýň. Môžme ozdobiť šľahačkou.
Ingrediencie
- 3 ks vajcia
- 0,5 dl vody
- 1 bal krémový prášok Zlatý klas
- 100 g hladkej múky
- 50 g cukru
- 1 ks veľká konzerva broskýň
- 150 g cukru
- 3 dl mlieka
- 10 g krémového prášku Zlatý klas
- 1 bal vanilkový cukor
- 150 g masla
Postup
Krok 1
Žĺtky s vodou vyšľaháme do penista, pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom, cukor, sneh z bielkov a zľahka vymiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecúška na ozdobovanie pečiva striekame z cesta malé kopčeky, ktoré upečieme do zlatista.
Krok 2
Z mlieka a pudingového prášku Zlatý klas uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne, za stáleho miešania, pridávame puding.
Krok 3
Na upečené kolieska striekame krém a naň dáme po polovičke veľkých broskýň.