Diabolské mäso so zemiakovými plackami
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Veľmi chutný obed alebo večera s trochu štipľavým tónom. Pripravte si diabolské mäso so zemiakovými plackami.
Ingrediencie
- 600 g bravčového pliecka
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 1 ks cibuľu
- 1 ks červenú papriku
- 1 ks rajčiak
- 1 ks feferónku
- 4 ks zemiaky
- 0.5 dl mlieka
- 1 ks vajce
- 3 lyžica polohrubej múky
- drvenú rascu
- 2 strúčik cesnaku
- majorán
- soľ
- olej
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme utierkou, prudko opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, premiešame a vyberieme. Vo výpeku speníme na kolieska pokrájanú cibuľu, prúžky papriky, pokrájaný rajčiak, feferónku.
Krok 2
Pridáme mäso a na miernom ohni dusíme do mäkka.
Krok 3
Placky: zemiaky postrúhame, pridáme mlieko, vajce, múku, rascu, roztlačený cesnak, majorán. Premiešame a osolíme.
Krok 4
Na rozpálenom oleji tvarujeme menšie placky a opečieme ich z oboch strán.