Diabolské mäso so zemiakovými plackami

2016-04-29
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Veľmi chutný obed alebo večera s trochu štipľavým tónom. Pripravte si diabolské mäso so zemiakovými plackami.

Ingrediencie

  • 600 g bravčového pliecka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks červenú papriku
  • 1 ks rajčiak
  • 1 ks feferónku
  • 4 ks zemiaky
  • 0.5 dl mlieka
  • 1 ks vajce
  • 3 lyžica polohrubej múky
  • drvenú rascu
  • 2 strúčik cesnaku
  • majorán
  • soľ
  • olej

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme utierkou, prudko opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, premiešame a vyberieme. Vo výpeku speníme na kolieska pokrájanú cibuľu, prúžky papriky, pokrájaný rajčiak, feferónku.

Krok 2

Pridáme mäso a na miernom ohni dusíme do mäkka.

Krok 3

Placky: zemiaky postrúhame, pridáme mlieko, vajce, múku, rascu, roztlačený cesnak, majorán. Premiešame a osolíme.

Krok 4

Na rozpálenom oleji tvarujeme menšie placky a opečieme ich z oboch strán.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2027
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2028

Podobné recepty:
  • Pečeňová bublanina

    Pečeňová bublanina

  • Bratislavský teľací závitok

    Bratislavský teľací závitok

  • Kelové karbonátky

    Kelové karbonátky

kuk