Piškótovo-jablková torta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 750 g postrúhaných jabĺk, 4 dl vody, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 vrecúška krémového prášku Zlatý klas, 2 balíčky piškót, čokoládovú polevu, šľahačku.
Postup
Krok 1
Postrúhané jablká dáme variť do 2 litrov vody s cukrom. Keď hmota zhustne, pridáme Zlatý klas rozmiešaný v 2 dl vody a uvaríme na hustú želatínovú kašu. Na dno tortovej formy poukladáme vrstvu piškót a na ňu navrstvíme časť jablkovej kaše. Postup opakujeme tak, aby vrchnú vrstvu tvorili piškóty. Hotové dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou, prípadne i ovocím, orechmi a podobne.