Prírodná hovädzia pečienka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa, soľ, tuk na opečenie, údená slanina, maslo.
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, pretiahneme slaninou, osolíme a celé potrieme tukom. Mäso necháme v chlade niekoľko hodín. Potom mäso opečieme na tuku zo všetkých strán, vložíme pokrájanú cibuľu, trochu podlejeme vodou a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Mäso obraciame a podlievame. Šťavu zahustíme 1 lyžičkou múky, osolíme a zjemníme surovým maslom. Prírodnú hovädziu pečienku pokrájame na tenké plátky, podávame s varenými zemiakmi, dusenou ryžou alebo so zeleninovou omáčkou.