Kuracia polievka 'miligutanír'

2015-09-29

Ingrediencie

  • Polovicu sliepky, 1 l vody, 2 feferóny, štipku mletej papriky štipľavej, mleté nové korenie, mletý zázvor, 75 g ryže, 1 lyžicu masla, 2 cibule, soľ, 1 citrón, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté kurča sa rozkrája na menšie kusy s hmotnosťou 150 g na porciu. Nakrájané kuracie mäso sa zaleje horúcou vodou a dusí. Počas dusenia sa pridá koreňová zmes a ďalej sa dusí. Na masle sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa umytá, sparená a odkvapkaná ryža, udusené korenené mäso, zaleje sa zvyškom vody a varí sa ešte asi 20 minút. Keď sú mäso a ryža mäkké, pridá sa nadrobno nakrájaná petržlenová vňať a olúpaný, na plátky nakrájaný citrón. (Petržlenovú vňať a citrón je vhodné pridať pred podávaním.) Koreninová zmes: Najemno rozsekaná feferónka (prípadne zomletá) sa zmieša s mletou štipľavou paprikou, novým korením a zázvorom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 983
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

984

Podobné recepty:
  • Držková polievka so zelenou paprikou a s rajčiakmi

    Držková polievka so zelenou paprikou a s rajčiakmi

  • Hrášková polievka s mätou

    Hrášková polievka s mätou

  • Zbojnícka polievka (maďarská polievka Palócleves)

    Zbojnícka polievka (maďarská polievka Palócleves)

kuk