Kuracia polievka 'miligutanír'
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- Polovicu sliepky, 1 l vody, 2 feferóny, štipku mletej papriky štipľavej, mleté nové korenie, mletý zázvor, 75 g ryže, 1 lyžicu masla, 2 cibule, soľ, 1 citrón, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté kurča sa rozkrája na menšie kusy s hmotnosťou 150 g na porciu. Nakrájané kuracie mäso sa zaleje horúcou vodou a dusí. Počas dusenia sa pridá koreňová zmes a ďalej sa dusí. Na masle sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa umytá, sparená a odkvapkaná ryža, udusené korenené mäso, zaleje sa zvyškom vody a varí sa ešte asi 20 minút. Keď sú mäso a ryža mäkké, pridá sa nadrobno nakrájaná petržlenová vňať a olúpaný, na plátky nakrájaný citrón. (Petržlenovú vňať a citrón je vhodné pridať pred podávaním.) Koreninová zmes: Najemno rozsekaná feferónka (prípadne zomletá) sa zmieša s mletou štipľavou paprikou, novým korením a zázvorom.