Vyprážané kurča
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 1 malé kurča, 2 vajcia, trochu mlieka alebo vody na rozriedenie vajec, múka, strúhanka, postrúhaný syr, 2 strúčiky cesnaku alebo bylinkové korenie, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Očistené a umyté kurča pokrájame (môžeme vykostiť a trochu naklepať, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom alebo bylinkovým korením. Vajce a 1 žĺtok rozšľaháme s 1 lyžicou vody alebo mlieka, môžeme pridať 1 lyžičku oleja. Pripravené mäso obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach a v strúhanke, ktorú sme pomiešali s postrúhaným syrom. Z 1 bielka vyšľaháme riedka sneh. Obalené kurča tesne pred vložením do horúceho tuku na vypraženie obrátime vo vaječnom snehu, aby do mäsa nevsiaklo pri vyprážaní zbytočne veľa tuku. Mäso vyprážame tak, že na jednej strane pražíme 4-5 minút prikryté, potom prevrátime, už neprikryjeme a do červena vypražíme. Z takto obaleného a vypraženého mäsa neodpadáva obal a strúhanka nehorí v tuku.