Kuracia huspenina
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1,20 kg kurčaťa, 150 g mrkvy, 100 g zeleru, 100 g póru, 100 g sterilizovaného hrášku, 2 vaječné bielka, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Kurča očistíme, umyjeme, rozštvrtíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Pridáme očistenú a umytú zeleninu, trocha osolíme a pomaly varíme asi hodinu. Keď je kurča mäkké, necháme ho vo vývare vychladnúť. Potom ho vyberieme, vykostíme a nadrobno posekáme. Do vlažného vývaru dáme s vodou ušľahané bielka a precedíme. Dno šálky, alebo inej formy, zalejeme tenkou vrstvou vývaru do ktorého dáme trocha petržlenovej vňate. Keď stuhne, poukladáme naň, čierne korenie hrášok, plátky vajca uvareného natvrdo, petržlenovú vňať a posekané kuracie mäso. Opatrne zalejeme zvyšným rôsolom a odložíme na chladné miesto. Vychladnutý rôsol vyklopíme na misu, ozdobíme listami hlávkového šalátu a štvrtkami rajčiakov.