Kuracia huspenina

-0001-11-30

    Ingrediencie

    • 1,20 kg kurčaťa, 150 g mrkvy, 100 g zeleru, 100 g póru, 100 g sterilizovaného hrášku, 2 vaječné bielka, 1 vajce.

    Postup

    Krok 1

    Kurča očistíme, umyjeme, rozštvrtíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Pridáme očistenú a umytú zeleninu, trocha osolíme a pomaly varíme asi hodinu. Keď je kurča mäkké, necháme ho vo vývare vychladnúť. Potom ho vyberieme, vykostíme a nadrobno posekáme. Do vlažného vývaru dáme s vodou ušľahané bielka a precedíme. Dno šálky, alebo inej formy, zalejeme tenkou vrstvou vývaru do ktorého dáme trocha petržlenovej vňate. Keď stuhne, poukladáme naň, čierne korenie hrášok, plátky vajca uvareného natvrdo, petržlenovú vňať a posekané kuracie mäso. Opatrne zalejeme zvyšným rôsolom a odložíme na chladné miesto. Vychladnutý rôsol vyklopíme na misu, ozdobíme listami hlávkového šalátu a štvrtkami rajčiakov.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 4090
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    4091

    Podobné recepty:
    • Morčacie prsia so špargľou

      Morčacie prsia so špargľou

    kuk