Gazdovské rebierko
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gazdovské rebierko
Ingrediencie
- 400 g bravčového karé
- 300 g údeného syra
- 2 lyžica kyslej smotany
- čierne korenie
- soľ
- cesnak
- mletú červenú papriku
- halušky zo zemiakového cesta
- 2 lyžica sladkej smotany
- 2 lyžica sladkej smotany
Postup
Krok 1
Halušky premiešame so syrom a smotanou a vložíme ich do ohňovzdornej misy. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, obalíme v hladkej múke a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán. Opečené rezne položíme na halušky a zapečieme.