Šlambuc
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny
Ingrediencie
- 150 g údenej slaniny, 200 g cestovín (fliačkov, alebo polámaných lasagní), 2 stredne veľké cibule, 1 lyžicu mletej červenej papriky sladkej, 750 g zemiakov, 150 g zeleru, 400 g uvareného bravčového kolena, soľ.
Postup
Krok 1
Slaninu pokrájame na kocky a škvaríme ju, až vzniknú oškvarky. Oškvarky vyberieme. Do horúcej masti pridáme suché cestoviny. Miešame iba prudkým pootáčaním rajnice. Do svetlo-hnedej farby opečené cestoviny vyberieme a do masti dáme nakrájanú cibuľu. Po osmažení do sklovita, pridáme mletú červenú papriku. Papriku len veľmi krátko osmažíme, miešame a pridáme zemiaky a zeler pokrájané na kocky. Podlejeme vodou v takom množstve, aby boli všetky suroviny vodou iba prikryté. Pridáme oškvarky. Uvarené bravčové koleno pokrájame na kocky a pridáme do rajnice. Premiešame. Pridáme soľ podľa chuti (slanina a koleno sú slané). Pridáme opečené cestoviny a miešame iba prudkým pootáčaním rajnice. Varíme 20 až 30 minút.