Šlambuc

2015-09-29
  • Šlambuc

Ingrediencie

  • 150 g údenej slaniny, 200 g cestovín (fliačkov, alebo polámaných lasagní), 2 stredne veľké cibule, 1 lyžicu mletej červenej papriky sladkej, 750 g zemiakov, 150 g zeleru, 400 g uvareného bravčového kolena, soľ.

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame na kocky a škvaríme ju, až vzniknú oškvarky. Oškvarky vyberieme. Do horúcej masti pridáme suché cestoviny. Miešame iba prudkým pootáčaním rajnice. Do svetlo-hnedej farby opečené cestoviny vyberieme a do masti dáme nakrájanú cibuľu. Po osmažení do sklovita, pridáme mletú červenú papriku. Papriku len veľmi krátko osmažíme, miešame a pridáme zemiaky a zeler pokrájané na kocky. Podlejeme vodou v takom množstve, aby boli všetky suroviny vodou iba prikryté. Pridáme oškvarky. Uvarené bravčové koleno pokrájame na kocky a pridáme do rajnice. Premiešame. Pridáme soľ podľa chuti (slanina a koleno sú slané). Pridáme opečené cestoviny a miešame iba prudkým pootáčaním rajnice. Varíme 20 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3774
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3775

Podobné recepty:
  • Vysmážané tofu

    Vysmážané tofu

  • Horniacky pekáč II

    Horniacky pekáč II

  • Strasenina

    Strasenina

kuk