Pečený bažant

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 bažant, soľ, 150 g údenej slaniny, 1 lyžica tuku, 1 malá cibuľa, 3-4 zrnká čierneho korenia a borievky.

Postup

Krok 1

Očisteného bažanta pripravujeme na pečenie s hlavou a s nôžkami. Hlavu strčíme pod krídlo, nohy ohneme dozadu a zviažeme. Prsia špikujeme údenou slaninou. Tento tradičný spôsob môžeme zmeniť tak, že hlavu a nôžky odsekneme (môžeme vyvariť v polievke) a bažanta obložíme slaninou alebo na prsiach, pod kožou a pod krídlami. Tuk roztopíme, vložíme pokrájanú cibuľu a upraveného, osoleného a slaninou špikovaného bažanta. Na miernom ohni, aby sa cibuľa nepripiekla opekáme bažanta zo všetkých strán. Opečené mäso podlejeme, vložíme korenie a v rúre pečieme mladý kus 45-50 minút. Starý kus dusíme pod pokrievkou a keď zmäkne, do červena upečieme v rúre. Šťavu precedíme. Upečeného bažanta rozsekneme na polovice a podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1623
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1624

Podobné recepty:
  • Hydinové guľky s omáčkou

    Hydinové guľky s omáčkou

  • Pikantná hydinová pečeň

    Pikantná hydinová pečeň

  • Kurča na yorkshirsky spôsob

    Kurča na yorkshirsky spôsob

kuk