Bažant na víne

2015-12-03

Popis

Chutný obed alebo večera v podaní bažanta na víne. Jemné mäso z bažanta podávame s ryžou alebo cestovinami.

Ingrediencie

  • 1 ks bažant
  • soľ
  • 150 g údenej slaniny
  • 1 ks malá cibuľa
  • 2-3 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
  • 1 dl červeného vína
  • 1/2 lyžica múky
  • citrón
  • cukor
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • 1 ks klinček

Postup

Krok 1

Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny. Zmes miešame a restujeme do svetlohneda, podlejeme vodou a prevaríme. Vložíme polovice osoleného bažanta a prikryté dusíme do mäkka.

Krok 2

Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, orestujeme, podlejeme vínom, varíme 10 minút, precedíme cez sito a zeleninu pretrieme. Omáčku znova prevaríme a pokrájané mäso polejeme.

Krok 3

Vhodnou prílohou je ryža, knedle alebo varené cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 899
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

900

Podobné recepty:
  • Obložené kura

    Obložené kura

  • Morčacie prsia s ananásom na ihlici

    Morčacie prsia s ananásom na ihlici

  • Šalát z kurčaťa a kompótu

    Šalát z kurčaťa a kompótu