Bažant na víne
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Hydina , Bažant
Popis
Chutný obed alebo večera v podaní bažanta na víne. Jemné mäso z bažanta podávame s ryžou alebo cestovinami.
Ingrediencie
- 1 ks bažant
- soľ
- 150 g údenej slaniny
- 1 ks malá cibuľa
- 2-3 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
- 1 dl červeného vína
- 1/2 lyžica múky
- citrón
- cukor
- celé čierne korenie
- bobkový list
- 1 ks klinček
Postup
Krok 1
Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny. Zmes miešame a restujeme do svetlohneda, podlejeme vodou a prevaríme. Vložíme polovice osoleného bažanta a prikryté dusíme do mäkka.
Krok 2
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, orestujeme, podlejeme vínom, varíme 10 minút, precedíme cez sito a zeleninu pretrieme. Omáčku znova prevaríme a pokrájané mäso polejeme.
Krok 3
Vhodnou prílohou je ryža, knedle alebo varené cestoviny.