Vyprážaný karfiol
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 karfiol, hladká múka, 2 vajcia, strúhanka, soľ, tuk na vyprážanie. Množstvo múky, strúhanky a tuku súvisí s veľkosťou karfiolu.
Postup
Krok 1
Vajcia rozšľaháme s 1 lyžicou vody a osolíme. Karfiol rozkrojíme na štvrtky alebo rozoberieme na väčšie ružičky. pripravený karfiol dobre umyjeme v tečúcej vode. Surový karfiol trochu osolíme a obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Obalený karfiol vložíme do horúceho tuku, aby v ňom plával a prikryjeme. Surový karfiol najprv vyprážame prikrytý. Keď je z jednej strany podľa farby vypražený, karfiol obrátime toľkokrát, aby bol rovnomerne zafarbený. Karfiol pred obalením môžeme 5 minút variť v osolenej vode. po vypražení je mäkší, čas vyprážania je kratší, ale už nemá typickú karfiolovú vôňu a chuť. K vyprážanému karfiolu podávame varené zemiaky, posypané petržlenovou vňaťou a výborný je uhorkový šalát.