Vyprážaný kaleráb

2015-09-29

    Ingrediencie

    • 8 plátkov povareného kalerábu, múka, 2 vajcia, 3 lyžice postrúhaného syra, tuk na vyprážanie.

    Postup

    Krok 1

    Očistený a umytý kaleráb pokrájame na 1,5 cm hrubé kolieska. Do osolenej vriacej vody vložíme kaleráb a 4-5 minút varíme. Vody má byť len toľko, aby zeler bol zaliaty. Zmäknutý, nie do mäkka uvarený kaleráb vyberieme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v postrúhanom syre. Vyprážame v horúcom tuku po obidvoch stranách do zlatohneda. Vyprážaný kaleráb podávame so zemiakovou kašou a s rajčiakmi. Kaleráb je aj vhodnou prílohou k mäsitým pokrmom.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1636
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1637

    Podobné recepty:
    • Šúľance so špenátom a strúhankou

      Šúľance so špenátom a strúhankou

    kuk