Vyprážaný kaleráb

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 plátkov povareného kalerábu, múka, 2 vajcia, 3 lyžice postrúhaného syra, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Očistený a umytý kaleráb pokrájame na 1,5 cm hrubé kolieska. Do osolenej vriacej vody vložíme kaleráb a 4-5 minút varíme. Vody má byť len toľko, aby zeler bol zaliaty. Zmäknutý, nie do mäkka uvarený kaleráb vyberieme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v postrúhanom syre. Vyprážame v horúcom tuku po obidvoch stranách do zlatohneda. Vyprážaný kaleráb podávame so zemiakovou kašou a s rajčiakmi. Kaleráb je aj vhodnou prílohou k mäsitým pokrmom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1577
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1578

Podobné recepty:
  • Zemiakové šúľky s bavorskou kapustou

    Zemiakové šúľky s bavorskou kapustou

  • Omeleta z čerstvého špenátu

    Omeleta z čerstvého špenátu

  • Vyprážané kapustové placky

    Vyprážané kapustové placky

kuk