Havana zákusok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 vajec, 6 lyžíc polohrubej múky, polovicu prášku do pečiva, 6 lyžíc kryštálového cukru. Na plnku potrebujeme: 140 g kryštálového cukru, 4 lyžice vody, sedem bielkov a 150 g kryštálového cukru. Marmeládu, šľahačku, strúhanú čokoládu.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame so 6 lyžicami polohrubej múky, polovicou prášku do pečiva a 6 lyžicami kryštálového cukru. Primiešame sneh vyšľahaný zo šiestich bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pre plnku upražíme 140 g cukru, zalejeme 4 lyžicami vody, čím vznikne karamel, ktorý udržiavame v teplom stave. So siedmich bielkov ušľaháme sneh do ktorého nad parou primiešame 150 g kryštálového cukru a ešte teplý karamel. Šľaháme 30 minút, prípadne v elektrickom šľahači 10 minút. Rozotrieme na piškótové cesto a pečieme ešte 10 minút. Po vychladnutí natrieme džemom a šľahačkou. Posypeme strúhanou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2189
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2190

Podobné recepty:
  • Bryndzové pagáčiky I

    Bryndzové pagáčiky I

  • Bravčové karé na smotane

    Bravčové karé na smotane

  • Malý sladký venček

    Malý sladký venček

kuk