Ružičkový kel s vajcom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 400 g ružičkového kelu, 4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 4 vajcia.
Postup
Krok 1
Ružičkový kel umyjeme, očistíme od vrchných poškodených listov a každú ružičku prekrojíme na polovicu. Pokrájanú údenú slaninu roztopíme, do tuku vložíme pokrájanú cibuľu, chvíľu miešame a pražíme. Potom prilejeme 3 lyžice vody, vložíme pokrájaný kel, okoreníme, osolíme a prikryté dusíme 20 minút. Vajcia rozšľaháme a vylejeme na zmäknutý kel, prikryjeme a na miernom ohni necháme stuhnúť. Pokrm môžeme ľubovoľne ochutiť posekanou pažítkou, postrúhaným syrom alebo kečupom.