Ružičkový kel s vajcom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g ružičkového kelu, 4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 4 vajcia.

Postup

Krok 1

Ružičkový kel umyjeme, očistíme od vrchných poškodených listov a každú ružičku prekrojíme na polovicu. Pokrájanú údenú slaninu roztopíme, do tuku vložíme pokrájanú cibuľu, chvíľu miešame a pražíme. Potom prilejeme 3 lyžice vody, vložíme pokrájaný kel, okoreníme, osolíme a prikryté dusíme 20 minút. Vajcia rozšľaháme a vylejeme na zmäknutý kel, prikryjeme a na miernom ohni necháme stuhnúť. Pokrm môžeme ľubovoľne ochutiť posekanou pažítkou, postrúhaným syrom alebo kečupom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1639
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1640

Podobné recepty:
  • Fritáta zo zvyškov zemiakov

    Fritáta zo zvyškov zemiakov

  • Kysnutý koláč zo zemiakov

    Kysnutý koláč zo zemiakov

  • Zelenina s jogurtovým dipom

    Zelenina s jogurtovým dipom

kuk