Zemiaková torta I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 žĺtky, 4 bielky, 1 vajce, 280 g cukru, 1 vanilkový cukor, 70 g mletých orechov, 50 g strúhanky, 250 g ešte teplých uvarených prelisovaných zemiakov. Na plnku: 4 lyžice práškového cukru, 250 g prelisovaných zemiakov, 2 lyžičky rozpusteného masla, 5 lyžíc orechov, 70 g masla.

Postup

Krok 1

Žĺtky, vajce, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Postupne pridávame orechy, strúhanku, zemiaky a tuhý sneh z bielkov. Spracované cesto pečieme v mierne vyhriatej rúre. Suroviny na plnku dôkladne vymiešame. Vychladnutý korpus prerežeme a naplníme plnkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1402
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1403

Podobné recepty:
  • Biskupský chlebík

    Biskupský chlebík

  • Jablkové lievance

    Jablkové lievance

  • Mrveničkové cesto

    Mrveničkové cesto

kuk