Zemiaková torta I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 4 žĺtky, 4 bielky, 1 vajce, 280 g cukru, 1 vanilkový cukor, 70 g mletých orechov, 50 g strúhanky, 250 g ešte teplých uvarených prelisovaných zemiakov. Na plnku: 4 lyžice práškového cukru, 250 g prelisovaných zemiakov, 2 lyžičky rozpusteného masla, 5 lyžíc orechov, 70 g masla.
Postup
Krok 1
Žĺtky, vajce, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Postupne pridávame orechy, strúhanku, zemiaky a tuhý sneh z bielkov. Spracované cesto pečieme v mierne vyhriatej rúre. Suroviny na plnku dôkladne vymiešame. Vychladnutý korpus prerežeme a naplníme plnkou.