Polievka z rakov na kráľovský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 riečnych alebo morských rakov, soľ, kôpor, 1 l hydinového vývaru (voda, 4 kocky), 120 g čerstvých šampiňónov, 60 g konzervovaného hrášku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Živé raky sa dobre vydrhnú kefou pod tečúcou vodou. Z chvostov sa vytrhne stredová plutva (odstráni sa črievko) a vložia sa hlavou do vriacej osolenej vody s kôprom. Varia sa 15 minút pod pokrývkou. Uvarené raky sa vyberú, mäso z klepiet a z chvosta sa oberie. Očistené, umyté šampiňóny sa nakrájajú na tenké plátky, vložia do nádoby, zalejú hydinovým vývarom a varia domäkka. Do polievky sa pridá precedený hrášok, uvarené mäso z rakov, ochutí sa soľou a korením. pri podávaní sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 721
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

722

Podobné recepty:
  • Krevety na cesnaku

    Krevety na cesnaku

  • Mušle zapečené

    Mušle zapečené

  • Grilovaný pstruh

    Grilovaný pstruh