Vaječný zvitok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 50 g masti, 3 vajcia, soľ, 60 g polohrubej múky, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Časť masti sa použije na vymastenie plechu. Zvyšok sa dobre rozotrie a postupne sa spolu rozotierajú žĺtky, mierne sa osolí, zľahka sa zamieša vyšľahaný tuhý sneh z bielkov spolu s polohrubou múkou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Zvitková hmota sa vyleje na vymastený, múkou vysypaný plech, zľahka sa rozotrie a pečie v stredne vyhriatej rúre dozlata. Upečený, čiastočne vychladnutý zvitok sa vyberie a nakrája na malé kocky alebo iné tvary. Do polievky sa vkladá tesne pred podávaním.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2788
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2789

Podobné recepty:
  • Tekvicová polievka s petržlenom

    Tekvicová polievka s petržlenom

  • Vianočná hrachová polievka

    Vianočná hrachová polievka

  • Najjednoduchšia pijanská polievka

    Najjednoduchšia pijanská polievka

kuk