Vaječný zvitok
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Závarky, vložky do polievok
Ingrediencie
- 50 g masti, 3 vajcia, soľ, 60 g polohrubej múky, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Časť masti sa použije na vymastenie plechu. Zvyšok sa dobre rozotrie a postupne sa spolu rozotierajú žĺtky, mierne sa osolí, zľahka sa zamieša vyšľahaný tuhý sneh z bielkov spolu s polohrubou múkou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Zvitková hmota sa vyleje na vymastený, múkou vysypaný plech, zľahka sa rozotrie a pečie v stredne vyhriatej rúre dozlata. Upečený, čiastočne vychladnutý zvitok sa vyberie a nakrája na malé kocky alebo iné tvary. Do polievky sa vkladá tesne pred podávaním.