Zeleninové lasagne

2019-04-10
  • Zeleninové lasagne
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Zeleninové lasagne

Ingrediencie

  • 150 g cukety
  • 150 g baklažánu
  • 150 g očistenej papriky
  • 150 g paradajok
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené oregano
  • 500 g lasagní
  • 700 g suga
  • 0,5 l sladkej smotany (33 %)
  • 500 g pikantného syra (napríklad Čedar)
  • tymian. Na sugo: 4 mrkvy
  • 4 stonky stopkového zeleru (Sedano)
  • olivový olej
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 0,5 kg paradajok
  • 6 ks bazalkových listov

Postup

Krok 1

Sugo: Olivový olej zahrejeme, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu, nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kúsky pokrájaný zeler, nadrobno pokrájaný cesnak a za stáleho miešania smažíme asi tri minúty.

Krok 2

Pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, premiešame a dusíme do zhustnutia.

Krok 3

Pridáme pokrájané listy bazalky, odstavíme z ohňa a rozmixujeme.

Krok 4

Podávame s cestovinami alebo použijeme ako základnú surovinu v iných receptoch.

Krok 5

Hotové sugo môžeme skladovať niekoľko dní v chladničke, alebo sugo dáme do pohárov a sterilizujeme.

Krok 6

Sterilizované nám vydrží aj niekoľko mesiacov.

Krok 7

Lasagne: plátky cukety, baklažánu a papriky nasucho opečieme na panvici. V miske ich ochutíme olivovým olejom, prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a oreganom.

Krok 8

Dno zapekacej misky polejeme sugom ochuteným tymianom, soľou a mletým čiernym korením.

Krok 9

Poukladáme plátky lasagní, polejeme ochuteným sugom a smotanou a poukladáme opečené plátky cukety, baklažánu, paprík a pokrájané paradajky.

Krok 10

Posypeme syrom, pokvapkáme ochuteným sugom, smotanou.

Krok 11

Pokračujeme do spotrebovania surovín, resp. do výšky zapekacej misky.

Krok 12

Vrch posypeme väčšou vrstvou syra. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 673
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

674

Podobné recepty:
  • Jesenná plnka

    Jesenná plnka

  • Šošovicový šalát - vhodný aj pre dni leva podľa lunárneho kalendára

    Šošovicový šalát - vhodný aj pre dni leva podľa lunárneho kalendára

  • Cuketa s lečom

    Cuketa s lečom