Zeleninové lasagne

2015-09-29
  • Zeleninové lasagne

Ingrediencie

  • 150 g cukety, 150 g baklažánu, 150 g očistenej papriky, 150 g paradajok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, sušené oregano, 500 g lasagní, 700 g suga, 0,5 l sladkej smotany (33 %), 500 g pikantného syra (napríklad Čedar), tymian. Na sugo: 4 mrkvy, 4 stonky stopkového zeleru (Sedano), olivový olej, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 0,5 kg paradajok, 6 bazalkových listov.

Postup

Krok 1

Sugo: Olivový olej zahrejeme, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu, nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kúsky pokrájaný zeler, nadrobno pokrájaný cesnak a za stáleho miešania smažíme asi tri minúty. Pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, premiešame a dusíme do zhustnutia. Pridáme pokrájané listy bazalky, odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Podávame s cestovinami alebo použijeme ako základnú surovinu v iných receptoch. Hotové sugo môžeme skladovať niekoľko dní v chladničke, alebo sugo dáme do pohárov a sterilizujeme. Sterilizované nám vydrží aj niekoľko mesiacov. Lasagne: plátky cukety, baklažánu a papriky nasucho opečieme na panvici. V miske ich ochutíme olivovým olejom, prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Dno zapekacej misky polejeme sugom ochuteným tymianom, soľou a mletým čiernym korením. Poukladáme plátky lasagní, polejeme ochuteným sugom a smotanou a poukladáme opečené plátky cukety, baklažánu, paprík a pokrájané paradajky. Posypeme syrom, pokvapkáme ochuteným sugom, smotanou. Pokračujeme do spotrebovania surovín, resp. do výšky zapekacej misky. Vrch posypeme väčšou vrstvou syra. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 275
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

276

Podobné recepty:
  • Karfiol na rímsky spôsob

    Karfiol na rímsky spôsob

  • Sabdží phalahari

    Sabdží phalahari

  • Špenát

    Špenát