Hydinový základ - fond

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g kurčaťa, 1 cibuľu, 0,6 l hydinového vývaru, 0,25 dl sherry, rozmarín, bobkový list, 1 strúčik cesnaku, 5 g bouquet garni, 5 zrniek čierneho korenia, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté kurča sa rozseká na kusy, vloží do hrnca, pridá nahrubo nakrájaná cibuľa, prelisovaný cesnak, rozmarín, koreniny, zaleje sa vývarom a nechá zovrieť. Po zovretí sa zmierni príkon tepla a varí sa pomaly miernym varom. Počas varenia sa zbiera pena a nakoniec sa pridá sherry. Keď je mäso mäkké, vývar sa precedí, podľa potreby dochutí soľou, krátko povarí a nechá vychladnúť. Z vychladnutého fondu sa odstráni tuk, znova sa precedí cez plátno a vychladnuté sa uloží do chladničky. Hydinový základ - fond sa používa na prípravu jemných omáčok, štiav a pokrmov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 976
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

977

Podobné recepty:
  • Horčicová marináda na mäso

    Horčicová marináda na mäso

  • Pivný ocot

    Pivný ocot

  • Hruškovo broskyňový lekvár

    Hruškovo broskyňový lekvár

kuk