Zverinový základ - fond

2016-07-07

Popis

Recept zverinového základu je zabijak dlhých večerov.

Ingrediencie

  • 300 g kostí a odrezkov zo zveriny
  • 1 lyžicu masti
  • 1 mrkvu
  • kúsok zeleru
  • 1 petržlen
  • 1 malú cibuľu
  • borievky
  • nové a čierne korenie celé
  • bobkový list
  • 8 l vody
  • 5 dl červeného vína.

Postup

Krok 1

Umyté kosti, odrezky mäsa a ďalší odpad zo zveriny sa rozsekajú na menšie kúsky, ktoré sa opečú. Na tuku sa krátko opraží na tenké plátky nakrájaná zelenina, cibuľa, zaleje vínom a spolu sa podusí. Podusená zelenina sa pridá k opečeným kostiam, zaleje sa vodou a nechá zovrieť. Po zovretí sa zníži príkon tepla a varí sa miernym varom. Počas varenia sa zbiera pena. Potom sa pridá korenie, bouquet garni a varí sa asi 3 hodiny. Uvarený základ sa precedí cez husté cedidlo, nechá vychladnúť, odstráni sa tuk a prepasíruje sa cez plátno, aby sa odstránili aj drobné zvyšky a nečistoty. Zverinový základ - fond sa používa na prípravu štiav, omáčok, zosilnenie polievok a pod.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 811
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

812

Podobné recepty:
  • Divé korenie

    Divé korenie

  • Vývar hnedý

    Vývar hnedý

  • Rýchly korpus pre zákusok

    Rýchly korpus pre zákusok

kuk